Miért Bozsok?

“Családommal Bozsokra járunk nyaralni már nagyon régóta. A hely gyönyörű, barátságos és különösen nyugalmas, igazi lelki feltöltődés ide járni, kiszakadni a városi létből.

Az érettségi évében, mikor már bizonyossá vált, hogy külföldön töltöm a tanulmányi éveimet, megfogant bennem az elszakadás érzése. Pontosabban az, hogy tanáraim, akiktől eddig annyit tanultam, valamint az a zenész társaság, akikkel a gimnáziumi éveket töltöttük együtt már nem lesznek az életem részei. Egy Bozsoki nyaralás során a Sibrik Kastély előtt sétálva elképzeltem a helyszínt tele zenével és azokkal a kedves emberekkel, akik, úgy éreztem, nagyon fognak hiányozni.

Innen indul a Bozsoki Zenei Tábor története, mely azóta egy nemzetközi fesztivál lett.”

Balog Alexandra

 

“..viszont még a főszervezőnk sem talált volna ki ilyesmit, ha a hely nem volna olyan, amilyen. Bozsokon nem élnek sokan, viszont gyönyörű környéken található és egy szép kis kastéllyal van megáldva, ami ideálissá teszi egy olyan kurzus megszervezésére mint amilyen a miénk. Egészen biztos, hogy mindenki meg fogja találni itt egy pár nap alatt azt, ami kell neki a nyugalomhoz, gyakorláshoz, pihenéshez, testi és lelki feltöltődéshez. Ehhez segít hozzá a gyönyörű természet, a helybeliek örök jókedve és jó szándéka, a tábor jó társasága és mi is, szervezők, igyekszünk szebbé tenni az itt töltött napokat.”

Vojtek Jan