Ének

“Énekelek, mert…”

Hitelesség | Azonosulás | Disztancia

Énekes mesterkurzus Korondi Annával

  • kiváló szakmai fejlődési lehetőség Korondi Anna irányìtása alatt
  • korrepetíciós foglalkozás Füzi Nórával
  • aktív, és passzív részvételi lehetőség egyaránt
  • a hangversenyeken valamennyi aktív résztvevő fellépési lehetsége
  • kiváló alkalom a repertoár bővítésére és fellépési tapasztalatszerzésre

Figyelem! Az egyéni oktatás Augusztus 4-én, szombaton kezdődik, de szállást és étkezést már a fesztivál kezdetétől biztosítunk. Gyere akár már 2-án, és kóstolj bele a fesztivál hangulatába, élvezd a koncerteket!

 

 

Korondi Anna

Korondi Anna, Korondi György lánya Budapesten született és eleinte Budapesten tanult énekelni, majd a Bécs-i Konzervatóriumban folytatta tanulmányait Margarethe Bencével és David Lutz-zal, ahol 1993-ban kitüntetéssel diplomázott.
1993 és 1997 között a Berlin-i Komische Oper-nél dolgozott, majd 1999-től a Bonn-i Operában.
A Bajor Állami Operában Adela szerepében lépett fel Aribert Reimann Bernarda Albas Haus című művében, amely Lorca La Casa Bernarda Albája nyomán készült, Harry Kupfer rendezésében, Zubin Mehta vezényletével.
2001-ben a Salzburgi Fesztiválon alakította Adele-t Johann Strauss Denevérjében, Hans Neufels rendezésében és Marc Minkowski vezényletével.
2006-ban a Bajor Állami Operában Zdenkát alakította Richard Strauss Arabellájában.
Mozart Operái közül Iliát játszotta az Idomeneoban, Susannát a Figaro házasságában, Zerlinát a Don Giovanniban, Serviliát a Titusz kegyelmében és Paminát a Varázsfuvolában. Továbbá feltűnt Nanetty-ként Verdi Falstaffjában, Musettaként Puccini Bohéméletében, és Valenciennes-ként Lehár Víg Özvegyében, hogy csak néhányat említsünk. Többször is fellépett a Bayreuth-i Fesztiválon Viráglányként Wagner Parsifal-jában, először 2004-ben Christoph Schlingensief produkciójában, Pierre Boulez vezényletével, másodjára 2008-ban Stefan Herheim produkciójában.
1996-ban Korondi Anna megnyerte az ARD Nemzetközi Zenei Versenyét. Pályája során a Komische Operban és a Bonn-i operában a legfontosabb Mozart szerepeket is elénekelte. 2013-óta a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskola tanára.

Füzi Nóra

Füzi Nóra, budapesti születésü zongorista, 4 évesen kezdett zongorázni. Egyetemi tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében folytatta, zongorapedagógus és kamaraművész szakon. Tanárai Kemenes András, Hargitai Imre, Wagner Rita voltak. Tanulmányai alatt és után különbözö nemzetközi kamarazenei versenyek díjazottja volt. Svédországban, Németországban és Magyarországon elért helyezéseit rendszeres meghívások követték olyan fesztiválokra, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Zsidó Nyári Fesztivál, a Nemzetközi Bartók Fesztivál,  vagy a Cully Classique. Felvételei a cseh, svájci és a magyar rádióban hallhatóak.  Mindeközben érdeklődése az énekesekkel való együttmüködés felé fordult. A Berlin-i Hanns Eisler Musikhochschule korrepetició szakán többek között hangképzés, karmester, improvizáció, és dalkíséret tárgyakban kapott képzést. Több évig zongorakísérőként működött közre Prof. Scot Weis énekosztályában, valamint Christine Schäfer mesterkurzusait kísérte. Diplomakoncertjén Bartók: Kékszakállú herceg vára c. operáját adta elő saját, félig szcenírozott rendezésében. 2014 őszén ezen opera szoprán szerepén dolgozott Nadja Michael énekesnővel. Többek között Mirella Freni, Julia Várady, Irvin Gage, Burkhard Kehring, Ulrich Eisenlohr, Eric Schneider,  Helmut Deutsch, Wolfram Rieger, Livia Rév és Rohmann Imre mesterkurzusain képezte tovább magát. Füzi Nóra többfajta ösztöndíjban részesült. A Magyar Köztársasági Ösztöndíj, és az Erasmus-Programban való részvétel mellett, az Ari S. Kupsus Concert Society támogatottja, és a Berlin-i Heinrich Böll Stiftung ösztöndíjasa volt 5 évig. 2011 szeptemberétől a Clara Schumann Coaching Programm, 2015 öszétől a Berlin-i Universität der Künste Mentoring Programmjának kiválasztott résztvevője. 2015 ősze óta a Hanns Eisler Musikhochschule, 2017 tavaszától az Universität der Künste tanársegédje korrepetítorként. 2013-ban megalapította, és azóta zenei vezetője a „Grüntöne“ Orchester együttesnek. Ebben a zenekarban a Heinrich Böll Stiftung jelenlegi és korábbi ösztöndíjasai működnek együtt professzionális muzsikusokkal. Évente két próbahétvégére találkoznak, amelyek végén különböző célokra jótékonysági hangversenyt adnak. Berlin, München és Kiel után idén nyáron Würzburgban fognak fellépni. A zenekar számára Füzi Nóra készíti az átiratot Prokofjev zenéjéből, „Petra és a Farkas“ címmel. 2015 nyara óta a Bozsoki Zenei Tábor korrepetítora. http://norafuezi.com/