Zongora

Ian Fountain

1989-ben Ian Fountain minden idők legfiatalabbjaként megnyerte az Arthur Rubinstein Zongoraversenyt Tel-Avivban, mindössze 19 évesen.
Karénekesként tanult az oxfordi New College¬ban, majd később a Winchester College-ban. Zongora tanulmányait Sulamita Aronovskynál, a Royal Northern College of Music egyetemen folytatta.
Karrierje azóta egyre változatosabb; Európa-szerte, valamint az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és a Távol-Keleten is koncertezett, többek között a London Symphony-val Colin Davies, az Izraeli Filharmonikusokkal Zubin Mentha, és a Cseh Filharmonikusokkal Jiri Belohlavek karmesterek irányítása alatt. Fellépett továbbá a Deutsches Sinfonieorchester Berlin, a Philharmonia, a London Philharmonic Orchestra, a Hallé, a City of Birmingham Symphony Orchestra, a Bécsi Kamarazenekar, a Singapore Symphony és a Utah Symphony zenekarokkal is. Meghívást kapott Moszkvába, hogy ő nyissa meg az 1992/3-mas évadot a Moszkvai Konzervatóriumban, és Lengyelországba, hogy Chopin halálának 150. évfordulóján eljátssza a zeneszerző két zongoraverenyét Krakkóban. Koncertezett New Yorkban, Chicagóban, Párizsban, Berlinben, Madridban és Jeruzsálemben. Rendszeres vendége olyan nemzetközi fesztiváloknak, mint a Prágai Tavasz, Berlin, Schleswig Holstein, Enescu (Bukarest) és a Kuhmo. Több, mint 60 versenyművet adott elő ezeken a koncerteken, beleértve Mozart összes versenyművét. Kamarazenészként olyan partnerekkel működött együtt, mint David Geringas, Ulf Hoelscher, a Mandelring és Emperor Vonósnégyesek, koncerteket adva Europa¬szerte, Japánban és Koreában. Az utóbbi években karmesterként is fellép, új szerepében az Izraeli Kamarazenekarral épített ki szoros kapcsolatot. Ian Fountain számos, kritikusok által elismert felvételt készített, többek között az EMI-nél (XX.századi Zongoraszonáták), CRD-nél (Beethoven Diabelli-variációi), és a Sony és Haenssler Classics-nál Beethoven, Chopin, Mendelssohn és Rachmaninov cselló-zongora műveit David Geringas csellistával.
2008-ban segédkezett a Beethoven: Szonáták és Variációk Csellóra és Zongorára új kiadásának előkészítésében, amelyet a müncheni Henle-zeneműkiadó adott ki. 2001 óta Ian Fountain a londoni Royal Academy of Music zongoraprofesszora. Minden évben mesterkurzust tart az olaszországi Cervo-ban és a világ számos pontján.
Számos nemzetközi zongoraverseny zsűrijének volt tagja, többek között a 2011-es Athur Rubinstein Zongoraversenynek is.

Hargitai Imre

Hargitai Imre középiskolai tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongora tanszakán 1973 és 1977 között végezte. 1977-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora szakos hallgatója volt. 1983-ban diplomázott, ugyanabban az évben elnyerte a Weiner Leó Kamarazenei Verseny I. díját. DLA fokozatát „summa cum laude” minősítéssel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte meg 2007-ben. Tanári pályáját Kecskeméten kezdte: 1982-től 1988-ig a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola tanára volt. 1987-től 1994-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Tagozatának, majd Konzervatóriumának tanára volt. Zongorát, kamarazenét és lapról játékot tanított. 1992-ben Debrecenben végzett munkájáért rektori dicséretet kapott. 1993 szeptemberétől ő volt a zongora tanszék egyetemi tagozatának első oktatója. 1989 szeptemberétől a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongoratanára, 1995-től a zongora tanszak vezetője. 2003-ban a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett munkájáért ismét rektori dicséretet kapott. 1993-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetének adjunktusa volt. Hangversenysorozatai keretében Bach, Mozart, Beethoven, Schubert és Brahms valamennyi hegedű-zongora szonátáját, Beethoven cselló-zongora műveit, Mozart összes zongorás trióját, valamint Mozart, Beethoven, Brahms, Schumann zongoranégyeseit is előadta. A Nemzeti Zenede kottatárának ritkaságaiból válogatva jó néhány művet évtizedek óta elsőként adott elő. A Tavaszi Fesztivál hangversenyein többször is szerepelt.
Számos kortárs szerző (pl.: Decsényi János, Sári József, Károlyi Pál) műveinek bemutatásában vett részt, ezekből rádió-, és CD-felvételeket készített.

Fejérvári Zoltán 

Fejérvári Zoltán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Kékesi Judit és Csalog Gábor növendéke volt, majd 2005-től a Zeneakadémián Kemenes András, Várjon Dénes, Wagner Rita és Gulyás Márta vezetésével végzett tanulmányokat. 2006-tól 2008-ig a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémia ösztöndíjas hallgatójaként Dmitrij Baskirov osztályába járt. Itthon 2011-ben szerzett kitüntetéses diplomát. Több nemzetközi verseny díjazottja: második díjat nyert a James Mottram Nemzetközi Zongoraversenyen az Egyesült Királyságban valamint a Ricard Vines Nemzetközi Zongoraversenyen Spanyolországban, és első díjat kapott a cantù-i Nemzetközi Zongoraversenyen Olaszországban. Számos nemzetközi zenei fesztivál és workshop résztvevője. Itthon fellépett szólistaként a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a T-Com Szimfonikus Zenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusokkal, valamint a Solti Kamarazenekarral. Koncertjei során olyan nagyhírű muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Kocsis Zoltán, Fischer Iván, Vashegyi György, Gary Hoffman, Zakhar Bron, Frans Helmerson, Ivan Monighetti, Keller András és Rohmann Imre. 2013-ban elnyerte a Liszt Társaság „Grand Prix du Disque” hanglemez nagydíját.
Fejérvári Zoltán 2014-ben Junior Príma díjat kapott, 2017-ben pedig a világ egyik legrangosabb zenei versenyén, a Montréali Nemzetközi Zongoraversenyen győzedelmeskedett.