Székely Kristóf

Budapesten születtem 1994-ben. 2004-ben kerültem kapcsolatba a zongorával és a zenével Pesthidegkúti Waldorf Iskola zongoratanára, Kuba Róbert által. Az ő kezei alatt ismerkedhettem meg a zene alapjaival. 2009-ben felvételt nyertem a Bartók Béla Konzervatórium zongoraszakára, ahol Ábrahám Mariann lett a zongoratanárom.

Kamarazenét Varga Istvától tanulhattam. 2012 és 2015 között a Tóth Aladár zeneiskolában folytattam tovább zenei tanulmányaimat Eckhardt Gábor irányításával. 2015-ben felvételt nyertem a londoni Guildhall School of Music and Drama egyetemre, zongoraszakra. Több kurzuson vettem részt 2015-ig, olyan tanároknál, mint Belák Erzsébet, Eckhardt Gábor, Pi-hsien Chen, Szokolay Balázs, Farkas Gábor és Fejérvári Zoltán. Több versenyen vehettem részt, amelyek közül kiemelkedik az országos Nyíregyházi Zongoraverseny 3. díja.

Több irányba mutató érdeklődésemnek köszönhetően sokáig kérdés volt, milyen irányba fogok továbbtanulni. A zene mellett mindig is folglalkoztattak más dolgok, és végül az orvosi pályára húzott a szívem. Jelenleg a németországi Universität Witten/Herdecke negyedéves orvostanhallgatója vagyok. Az orvosi tanulmányaim vannak már jó pár éve az életem középpontjában, de igyekeszem a zenére is időt szakítani. 2016-ban az egyetem zenekarával játszottam el Mozart d-moll zongoraversenyét. 2017-ben több szintén zeneszerető szaktársammal alapítottam egy zenei egyesületet, amely az egyetemen történő zongora, ének-, és kamarazeneoktatást teszi ma is lehetővé.

Mindig is érdekeltek a zenét ma körülvevő tevékenységek: 2013-ben a Pesthidegkúti Waldorf Iskolában hozam létre egy 5 részes koncertsorozatot „Gyertyafényes koncertek” címmel. Itt mint zongorista, zenei műsorvezető, zongorakísérő és koncertszervező vettem részt, aminek kapcsán megismerhettem a koncertek hátterében meghúzódó tevékenységeket.
2014-ben segítettem Balog Alexandrának  az immáron 5 éves Bozsoki Zenei Fesztivál létrehozásában. Azóta is nagy örömmel segítek a Fesztivál koncertjeinek szervezésében, a fesztivál lebonyolításában. Az életem fontos része a Bozsoki Zenei Fesztivál, melynek szervezőcsapata Alexandra vezetésével, egy fiatal, inspiráló közösség.

A Fesztivál egy tökéletes alkalom a kurzus résztvevőink, a koncertek látogatóinak, de még nekünk, szervezőknek is, hogy egy pár napra hátrahagyjuk a mindennapokat és egy csodálatos környezetben, európa legjobb művészei közreműködésével mélyedjünk el a klasszikus zenében.