Látnivalók

 

Jurisics tér
Az ország egyik legszebb tere a Jurisics tér, ahol minden épületnek külön történelme van. Itt található például Magyarország legrégebbi városházája, az ország egyetlen duplaárkádos épülete, vagy a város egyik legszebb épülete a Sgraffitós-ház. Látogassatok el a térre és élvezzétek a történelmi szépségű várost a Bozsoki Zenei Fesztivál ideje alatt!

 

 

Jurisics vár
A hazai várépítészet egyik legszebb öröksége, a Jurisics-vár egész évben várja az odalátogatókat. A történelem szerelmesei kiállításokat, múzeumokat tekinthetnek meg a várban, de azoknak is kiváló programlehetőség, akik egy kellemeset sétálnának a gyönyörű várépületben és parkban. 
 
 
 
 
 Szent Imre templom
Látogassatok el a kőszegi Szent Imre-templomhoz, mely a Jurisics téren áll, a Szent Jakab mellett. 1697-től 1894-ig, a Jézus Szíve templom felszenteléséig ez volt Kőszeg plébániatemploma. Sétáljatok egyet a Bozsoki Zenei Fesztivál alatt az érintetlen szépségű óvárosban!
 
 
 
 
 Óház kilátó
Az Óház kilátó igazán kedvelt a térségbe látogatók körében, hiszen már az oda vezető út is gyönyörű. Egy békés, napos és barátságos kilátó, a kőszegi hegyen. Ha időtök engedi, kiránduljatok el a Bozsoki Zenei Fesztivál alatt a lélegzetelállító kilátású Óházhoz!
 
 
 
 
 Zsinagóga
A kőszegi várkörön, romantikus stílusban épült zsinagóga ugyan nem pompázik régi fényében, mégis az épület történelmét tekintve kihagyhatatlan látnivaló a térségben. 
 
 
 
 
 
 Chernek-kert, Arborétum
Kőszeg város védett természeti területeinek legékesebbje, a Chernel-kert hangulatos ösvényeivel, gyönyörű parkjával tökéletes kikapcsolódást nyújt a természetkedvelőknek a Bozsoki Zenei Fesztivál alatt. Kiránduljatok a koncertek előtt a kőszegi Arborétumban!
 
 
 
 
 Jézus Szíve templom
A Bozsoki Zenei Fesztivál egyik koncerthelyszíne, a Jézus Szíve templom napközben is remek programlehetőséget rejt a fesztiválozók számára. A historizáló neogót épület 57 méteres tornya a város legmagasabb építménye, gyönyörű kilátással a városra és a fesztiválra.
 
 
 
 
 Szent Jakab templom
Láttátok már Kőszeg egyik legrégebbi templomát, a Szent Jakab templomot? A 14. és 15. század fordulóján építették a gótikus és barokk képet mutató templomot a 13. század végén elpusztított kolostor és templom részeinek felhasználásával. Látogassatok el az Alpokaljai Művészeti Napok alatt a templomhoz és csodáljátok meg szépségét Ti is!
 
 
 
 Írottkő tanösvény 
A Kőszegi-hegység és egyben Dunántúl legmagasabb, 883 méteres pontja Írottkő. Kellemes időben, egy könnyű, 40 perces túrával értünk fel az Írottkő Tanösvény vonalán a csúcsra, mely kisgyermekes családoknak is ajánlott. Kiránduljatok el Ti is a Dunántúl legmagasabb pontjára a Fesztiválunk ideje alatt!
 
 
 
 
 Kalapos kövek
A Kőszegi-hegység egyik látnivalója a Kalapos-kövek. Ezeknek a köveknek az érdekességük, hogy formájuk és alakjuk miatt sehogy sem illenek bele a saját, természetes közegükbe. A Kalapos-kövekhez a Bozsokról induló Óriások útján kirándulhattok el.
 
 
 
 
 Sibrik kastély
Bozsokra látogatva kihagyhatatlan látnivalónak számít a Sibrik vadászkastély. A kastély a község északi határában, festőien szép környezetben, a Bozsok-patak partján áll. Kiránduljatok el a Fesztivál ideje alatt a lélegzetelállító kastélyhoz
 
 
 
 
 Cáki pincesor
Kőszeg térségében az egyik legszebb, legvarázslatosabb település Cák, ahol a lugasok, gesztenyések alatt található a műemlékvédelem alatt álló cáki pincesor. A régi időket idéző, mesebeli, zsúpfedeles pincesor tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít a finom borok szerelmeseinek a Fesztivál idején.
 
 
 
 
Andalgó sétány
Az Alpokaljai Művészeti Napok alatt elkirándulhattok az Andalgó sétányhoz! A Gyöngyös-patak melletti, kellemes, egyáltalán nem megterhelő túraútvonal remek programlehetőség a Kőszegre érkezők számára, ahol nem csupán kikapcsolódni tudtok, de számtalan érdekességet ismerhettek meg a városról is a túraösvényen elhelyezett információs tábláknak köszönhetően.
 
 
 
 Tematikus séták Kőszegen
Kőszeg csodálatos, történelmi ékszerdoboz, ahol a macskaköves kis utcákon sétálva minden sarkon találkozhatunk egy műemlékkel. Ha időtök engedi, egyeztessetek időpontot egy-egy tematikus sétatúrára, ahol jobban megismerhetiktek a város történelmét az esti koncerteket megelőzően!
Több infó, az alábbi linkre kattintva.
 
 
 

Fürdők
Kőszeg és környéke azok számára is tökéletes kikapcsolódást nyújt, akik a fürdők, víziparkok, strandok szerelmesei. A térségben várja az odalátogatókat Bükfürdő, Sárvár vagy Szombathely, de a határon túli fürdők is könnyedén megközelíthetőek, szűk egy óra alatt. Élvezzétek a környék adta vizes élményeket az Alpokaljai Művészeti Napok alatt is!
 
 
 
 Gokart
Kicsiknek és nagyoknak is remek időtöltés a Fesztivál esti koncertjeit megelőzően a kőszegi gokartpálya és állatsimogató. Töltsetek el néhány izgalmas és felejthetetlen órát az esti koncertek előtt!