Jane Kim

Az 1990-ben született dél-korea-i hegedűművész 12 éves korában debütált a Debreceni

Filharmonikusokkal. Mint csodagyerek, felvételt nyert a Seoul Arts Centre-be az ezt követő évben, ahol Hong Jun Kim növendékeként folytatta tanulmányait. Később a Seoul National University-n nyerte el Bachelor és Master of Music diplomáját, ahol Prof. Kyung Sun Lee diákjaként végzett.

2016-ban Jane felvételt nyert a londoni Kiralyi a Zeneakadémiára (Royal Academy of Music), ahol Philippe Honoré kezei alatt első díjat nyert a Winifred Small, és 2. díjas lett a Mica Comberti versenyeken.

A Királyi Akadémián barokk hegedűt is tanult Nicolette Moonen-nel, és többek között részese volt a magas rangú Bach kantáta sorozatnak.

Mint kamarazenész fellépett már a londoni Royal Festival Hall és a Wigmore Hall színpadán, és Európa szerte koncertezett a Bibiena Theatre, az Olimpico Theatre, az olasz Pieve di Sovara, a Teatro Guimera, az Auditorio Alfredo Kraus, az IBK Hall, a dél-koreai Hoam Art Hall és a new-yorki Merkin Hall termeiben.

Fellépései során dolgozott már a London Sinfonietta, a Sainsbury Royal Academy Soloists, a Mantua Chamber Orchestra, a Magec Camerata, az Ensemble TUNE, a Sejong Soloists Vivaldi Ensemble, és a Korean Chamber Orchestra zenekarával.

Mint zenekari zenész, továbbá meghívott vendége volt az Orchestra Institute Attergau-nak, ahol sikeresen vállalta koncertmesteri szerepet a bécsi Gmunden, és a Gasometer Konzert Saal termeiben.

Büszkén mondhatja el, hogy dolgozott mar világhírű karmesterekkel is, mint például Yan Pascal Tortlier, Vladimir Ashkenazy és Charles Dutoit.

Ezentúl részt vett a Texas Music Festival-on Houstonban, a Lindenbaum Zenei Fesztiválon Koreában, a Mayfield Festival-on Nagy Britanniában és a Young Euro Classic Fesztiválon Berlinben.

2018 óta a Southbank Sinfonia zenészeként vezette az együttest az Anghiari Zenei Fesztiválon Olaszországba, a londoni St.Martin-in-the-Fields és a St.John’s templomaiban.

Jane jelenleg egy olasz hegedűn játszik, melyet Stefano Scrampella készített 1910-ben.