Karmesterség

Karmesterkurzus a V. Bozsoki Zenei Fesztiválon

A mesterkurzust vezeti:  MADARAS GERGELY

(Az “Orchestre Dijon Bourgogne” zeneigazgatója és a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmestere)

https://www.oprl.be/fr/actualites/gergely-madaras-appointed-be-next-music-director-liege-royal-philharmonic

[gdlr_space height=”70px”]

– kiváló szakmai fejlődési lehetőséget, Madaras Gergely irányítása alatt

– aktív, és passzív részvételt egyaránt

– napi 1 h intenzív pódiumidőt zongorával az aktív résztvevőinek

– karmesterek rendelkezésére áll az Bozsoki Zenei Fesztivál zenekara

– a hangversenyen valamennyi aktív résztvevő fellépése lehetséges

– kiválóan bővítheted a repertoárt

[gdlr_space height=”50px”]

Mesterkurzus anyaga:

– Pjotr Iljics CSAJKOVSZKIJ: Vonósszerenád, op. 48

– Wolfgang Amadeus Mozart: D-dúr divertimento, K. 136

 

– Weiner Leó: Divertimento

– Operaáriák

[gdlr_space height=”50px”]

Jelentkezés:

Küldj egy mp4 formátumú VIDEÓFELVÉTELT (lehetőleg olyat, amin vezénylés közben szemből látszol) a bztbozsok@gmail.com emailcímre, melyen egy zenekari művet vezényelsz! Jelentkezésed egy szakmai zsűri bírálata alapján kerül majd feldolgozásra. Fontos, hogy az ÖNÉLETRAJZODAT is mellékeld!

Ha nagyon érdekel a mesterkurzus, de még nincs elég bátorságod, hogy aktív résztvevőként jelentkezz, most van lehetőséged, hogy PASSZÍV hallgatóként vegyél részt egy karmesteri műhelymunkában!

 

Jelentkezési határidő: 2018. május 31.

[gdlr_space height=”50px”]

Várjuk sok szeretettel minden érdeklődő jelentkezését!

[gdlr_space height=”50px”]

A BZF szervezőcsapata

[gdlr_space height=”50px”]

Madaras Gergely 1984-ben született Budapesten. Diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fuvola szakán, valamint a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst karmesterképzőjén szerezte. Egyetemi tanulmányai mellett elvégezte a Tanglewood, Lucerne és Aspen fesztiválok világhírű karmester-akadémiáit. Ezek alatt az évek alatt olyan kiemelkedő művészektől tanult, mint Pierre Boulez, James Levine, Sir Simon Rattle, Herbert Blomstedt és David Zinman. Tudását 2012-ben Sir Colin Davis és Sir Mark Elder workshopjain tökéletesíti, ahol a Londoni Szimfonikus Zenekart és a manchesteri Hallé Zenekart fogja vezényelni. Jelenleg a manchesteri Royal Northern College of Music Leverhulme-ösztöndíjas karmestere, amely nemzetközi hírű pozíciót 93 jelentkező közül nyerte el egy ötfordulós versenyen. 2011 és 2013 között Pierre Boulez asszisztens karmestere a Lucerne Festival Academy-n, ahol a Boulez és a vendégkarmesterek mellett az Ensemble Intercontemporain művészeivel dolgozik együtt. 2010 óta a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekarának állandó vendégkarmestere.
2011-ben a világ egyik legrangosabb karmesterversenyén, az 52. Besançoni Nemzetközi Karmesterversenyen bejutott a három legjobb versenyző közé, és megnyerte az ARTE Live Web Különdíjat. Szintén 2011-ben magyar zeneművészet kategóriában elnyerte a Junior Príma Díjat, valamint a Hungarofest Klassz Zenei Ösztöndíját. Kétszer jutalmazták Artisjus-díjjal a magyar kortárs zene kiemelkedő interpretálásáért, illetve az e területen kifejtett munkásságáért. 2009-ben elnyerte a Bostoni Szimfonikusok nyári akadémiájának, a Tanglewood Music Center világhírű Seiji Ozawa-ösztöndíját, amelyet minden évben a fesztivál legígértesebb fiatal karmesterének ajánlanak fel. 2010-ben a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekara (RSO Wien) élén a Musikverein Nagytermében debütált. Azóta olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Brüsszeli Filharmonikusok, Manchester Camerata, Wroclawi Filharmonikusok, Concerto Budapest, Wiener Kammerorchester, Sinfonietta Baden, valamint a Regensburgi Kamarazenekar. Rendszeresen koncertezik világhírű szólistákkal, mint Torleif Thedéen, Guy Johnston, Alexander Sitkovetsky, Lena Neudauer, Marie-Josèphe Jude, Gavriel Lipkind és Ilya Hoffman. Operakarmesterként 2011-ben mutatkozott be Samuel Barber Vanessa című művével az RNCM Operában, ahova hamarosan Benjamin Britten Albert Herringjével tér vissza. A 2011/12-es évadban bemutatkozik az Orchestre Dijon Bourgogne és a Stockport Symphony Orchestra élén, és Sir Mark Elder asszisztense. Asszisztens karmesterként számos projektben dolgozott együtt a világhírű manchesteri Hallé Zenekarral, többek közt a 2011-es BBC Promson. Peter Rundel és a Tonkünstler Orchester Niederösterreich asszisztenseként 2010 tavaszán Wolfgang Mitterer „Play Zero” című operapremierjének betanító karmestere volt a St.Pölten Festspielhausban. Rendszeres vendége hazai és nemzetközi zenei fesztiváloknak: fellépett a Budapesti Tavaszi és Őszi Fesztivál, Zsidó Nyári Fesztivál, Mini Fesztivál, a bécsi Wien Modern, a svájci Gaia Festival és Lucerne Festival Academy, valamint az USA-beli Tanglewood és Aspen fesztiválok hangversenyein. Rangos mesterkurzusok ösztöndíjas hallgatójaként olyan mesterektől tanult, mint Sir Simon Rattle, Fabio Luisi, Leif Segerstam, Marin Alsop, Felix Renggli, William Bennett vagy Michael M. Kofler.